Actualitate

Va avea iPhone 7 scanare 3D?

Lentilele noului iPhone7 sugerează că ar avea capabilităţi pentru scanarea 3D. Asta sugerează o fotografie postată pe reţelele de socializare a prototipului pilot iPhone7.

Fotografia, care a apărut pe site-ul chinezesc Bastille Post, arată camera cu lentile duble la colţul smartphoneului. Aparatul foto pare să susţină zvonurile anterioare despre iPhone7, iPhone7 Plus sau iPhone7 Pro care ar urma să aibă scanarea 3D.

Fotografii au apărut de asemenea pe blogul despre tehnologie Pocket Now, arătând de aproape modulul cu două camere de fotografiat. Publicaţia susţine că cele două camere de fotografiat vor apărea pe modelul iPhone7 Plus şi va avea lentile de diferite mărimi.


Informaţia vine după aproape un an după ce Apple a adus tehnologia camerei de fotografiat de la compania  LinX Imaging. Camerele dezvoltate de firma LinX înainte de achiziţie aveau două, trei sau patru lentile capabile să creeze „hărţi de adăncime ale obiectului fotografiat”, susţin cei de la newsweek.com.

Acestea ar putea fi integrate în smartphone-uri pentru scanarea 3D şi crearea realităţii augumentate.


Rapoartele anterioare sugerau că iPhone7 va fi mai mic decât predecesorii săi, va avea difuzoare stereo pentru prima dată şi va renunţa la căştile tradiţionale.

Motivul cel mai probabil al companiei a fost să realizeze un iPhone mai subţire. Folosind un port mai subţire pentru conectarea căştilor ar permite ca iPhone-ul să se poată subţia cu până la 1 milimetru.


Dacă Apple îşi urmează cursul evenimentelor în mod normal iPhone 7 va fi lansat cel mai probabil în septembrie 2016.

Cinci motive pentru care Apple renunţă la căşti pentru iPhone7

1. Ecranul “înveleşte” telefonul


Un brevet publicat de compania Cupertino în 29 septembrie 2015 este considerat drept un design radical de la modelele iPhone precedente. Descrie un model de ecran care “înveleşte” ecranul pe margini şi renunţă la butonul “acasă”, volumul sau mufa pentru căşti. Noul ecran ar putea de asemenea fi o încercare de a preveni firmele rivale precum Samsung să exploateze designul.

2. Muzică pentru toată lumea


Când Apple a cheltuit 3,2 miliarde de dolari să cumpere Beats, una dintre cele mai mai polulare firme producătoare de căşti, unii analişti se întrebau dacă achiziţia îşi merita preţul. Opt luni mai târziu firma valora 1 miliard de dolari. Apple investeşte tot mai mult pentru sonorizarea smartphoneurilor.

3. Sunete mai bune pentru pentru muzica Apple

Mufa analog este capabilă să livreze sunete de calitatea unui CD. Noul port al celor de la Apple permite pentru căştile digitale să fie convertite, fie că sunt digitale, fie că sunt analog. Câţiva producători de căşti au raporat deja faptul că sunt în discuţii cu Apple să înlocuiască tradiţionalele căşti cu un port mai special.

4. Un iPhone mai subţire

Cel mai sigur răspuns este că Apple vrea să creeze un iPhone mai subţire. Mufa pentru căşti reprezintă o limitare majoră pentru dimensiunea smartphoneului, iar folosirea noului port pentru conectarea căştilor ar permite subţierea deviceului cu 1 milimetru.

5. Apple poate

Apple este fără îndoială o multinaţională care este respectată în toată lumea. Ar putea lansa un nou produs şi zeci de oameni s-ar lupta să-l cumpere. Cui îi pasă atunci că unor milioane de oameni nu le-ar conveni? Şi ce dacă un sfert de milion de oameni au semnat o petiţie pentru a menţine căştile standard? Apple o să facă inevitabil ce vrea.

Etichete: apple iphone 7
abonare newsletter