Actualitate

Actorul Levente Molnar, cetățean de onoare al Clujului

Primarul Emil Boc a anunţat, marți, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, că actorului clujean Levente Molnar, care a jucat într-un film distins anul acesta cu premiul Oscar, îi va fi acordat titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca.

"Cred că am reuşit împreună să susţinem tot ce a însemnat viaţa clujeanului, indiferent că este român, că este maghiar, că este neamţ, indiferent pe ce domeniu (...). Doar punând accent pe lucrurile care ne unesc vom putea merge împreună. (...) Sunt extrem de mândru ca şi clujean să văd că un clujean de-al nostru, chiar dacă este de etnie maghiară, Levente Molnar, a luat un Oscar. (...) Mă reprezintă şi sunt mândru de el şi Consiliul local va lua, într-o şedinţă viitoare, decizia de a i se acorda titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca. Este un lucru care mă onorează şi cred că în aceşti termeni trebuie să ne raportăm cu toţii, indiferent de unde vin valorile", a declarat Emil Boc în faţa a circa 1.000 de persoane care au marcat, la Cluj, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Levente Molnar, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a avut un rol cheie în filmul "Son of Saul" ("Fiul lui Saul"), film distins cu premiul Oscar.

Zilele trecute, actorul Levente Molnár spunea într-un interviu că filmul trebuie să ne facă să nu uităm de ce este capabil animalul din noi, precizând că în timpul filmărilor s-a simţit ca şi cum ar fi fost în mijlocul iadului. Filmările pentru peliculă au durat 28 de zile şi au avut loc într-o fostă cazarmă de lângă Budapesta. Actorii s-au pregătit cinci luni pentru roluri. A fost o experienţă artistică despre care Levente Molnar a spus că l-a schimbat ca om.

abonare newsletter