Actualitate

Rampa de gunoi temporară a municipiului tinde să devină permanentă

RADP Cluj-Napoca a primit în toamna anului trecut 4,6 milioane lei din bugetul local pentru construirea rampei temporare de deșeuri.

Rampa de gunoi temporară a municipiului tinde să devină permanentă Rampa de gunoi temporară a municipiului tinde să devină permanentă

Rampa de gunoi temporară a municipiului Cluj-Napoca, amenajată în apropierea celei închise de la Pata Rât, tinde să devină permanentă, deși anul trecut conducerea Primăriei declara că rampa temporară va funcționa 9-10 luni, cu posibilitate de prelungire până la un an.

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca va mai construi o platformă pe lângă cele trei existente deja. Regia a depus deja la Agenția pentru Protecția Mediului o solicitare în vederea realizării studiului de impact asupra mediului.


Noua platformă va fi pietruită, va avea o suprafață de aproape 6.000 de mp și va fi construită pe strada Platanilor. Pe platforma nouă vor fi depozitate deșeuri din construcții, această sarcină având-o acum platforma doi. După construirea celei de a patra platforme, pe platforma doi vor fi sortate deșeurile municipiului.

În prezent, rampa temporară de gunoi are o suprafață de 8.800 mp, iar după extindere va ajunge aproape 15.000 mp.


Directorul RADP Cluj-Napoca nu a putut fi contactat pe parcursul zilei de marți pentru detalii despre extinderea rampei. La fel s-a întâmplat și când am încercat să o contactăm pe Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. Ceilalți angajați ai Biroului Mass-Media nu au știut să ne ofere informații despre această investiție. Iar angajații RADP Cluj-Napoca ne-au cerut solicitare scrisă pentru a ne furniza informații cu privire la acest subiect.

A fost nevoie de amenajarea unei rampe temporare după ce groapa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă anul trecut. Construirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (adică, groapa ecologică de deșeuri) fiind în aer, Primăria a trebuit să găsească soluții pentru depozitarea deșeurilor municipiului astfel încât clujenii să nu rămână cu gunoiul la ușă. Pentru câteva luni, gunoaiele municipiului au fost duse la Oradea, contra cost, iar de la sfârșitul anului trecut, municipalitatea a amenajat rampa temporară care tinde să devină permanentă în condițiile în care construirea CMID este incertă.

abonare newsletter