Actualitate

Consilierii locali PSD cer ședință pentru demiterea CA al Sălii Polivalente. Un membru al Consiliului a demisionat deja.

Social democrații clujeni politizează incidentul de la Sala Polivalentă. Consilierii PSD vor să convoace o ședință de îndată pentru ziua de marți, care să aibă ca unic subiect demiterea Consiliului de Administrație (CA) al Sălii Polivalente pentru lipsa de transparență și lipsa de comunicare în cazul incidentului de sâmbătă seara.

Social democrații s-au gândit să convoace o ședință de Consiliu Local pentru demiterea CA al Sălii Polivalente, pentru ziua de marți. Pentru ca acest lucru să se și întâmple, PSD are nevoie de 9 voturi din 27  Până acum au strâns șapte semnături, 5 de la PSD, una de la ALDE, reprezentat de Adrian Mureșan și una de la UNPR, reprezentat de Iuliu Mirel Țăgorean. O primă demisie din CA al sălii a fost înregistrată de către Viorel Daniș.

„Eu sunt surprins de lipsa demisiilor, președintelui CA Petru Călian și a directorului Ionuț Rusu. N-am văzut niciun CV al directorului. Știm că a fost inspector la Primărie și a lucrat la Sala Sporturilor”, a declarat consilierul local PSD Dan Morar.


Aurelia Cristea, candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca a acuzat o lipsă totală de transparență.

“Am solicitat împreună cu consilierii o audiere a întregului consiliu de administrație și a directorului Sălii Polivalente, la Primăria Cluj-Napoca, audiere despre care nu au fost anunțați de către cei din Primărie, dar pentru că informarea a fost în presă, noi considerăm că aceștia trebuiau să se prezinte și să fie o discuție despre incident, deschisă, prin care să se facă cunoscut opiniei publice dacă la momentul recepției au fost făcute toate verificările din punct de vedere al siguranței”, a declarat Aurelia Cristea.


Boc își amintește de căzătura lui

Ulterior, și Emil Boc, candidatul PNL la Primărie, a exprimat un punct de vedere, pe Facebook, referitor la incidentul de sâmbătă seara de la Sala Polivalentă.

“Ne-a ajutat Dumnezeu să nu avem o tragedie mai mare.  Sunt alături de familie și de tânărul care a suferit accidentul. Sunt și eu pățit. Am avut neșansa să cad de la o înălțime de 4 metri, dar am mers mai departe, n-am avut decât câteva julituri, dureri la umeri. Mă voi asigura că acest gen de eveniment cum a fost cel din Sala Polivalentă să nu se mai întâmple niciodată. Înțeleg starea în care se află tânărul pentru că a doua oară când m-am dus în studio îmi tremurau genunchii. Așadar, te așteptăm din nou la Polivalentă, la baschet”, a spus edilul-șef.


Liviu Alexa cere demisia lui Rusu

Pe de altă parte, jurnalistul Liviu Alexa, candidatul la Primarie din partea mișcarii locale "Pentru Cluj" îi cere și el demisia lui Ionuț Rusu.

„I-am cerut lui Emil Boc încă de duminică să îl demită pe Ionuț Rusu, pentru felul în care manageriază o investiție atât de importantă. În trecut o clujeancă a căzut și ea în acea groapă, dar nici până acum nu au rezolvat problema. Primarul Emil Boc nu a fost în stare să îi urecheze pe constructor și proiectant. Dacă acel copil murea? Acum erau toți duși la Poliție și arestați. Emil Boc în stilul lui caracteristic se ascunde după fusta purtătorului de cuvânt și face o comisie de anchetă. Este un primar care nu mai are chef să conducă orașul”, a spus Liviu Alexa. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter