Actualitate

Cum arată cea mai importantă schimbare de la iPhone7?

Cei de la Apple sunt pregătiţi să transforme camera de la iPhone într-un mod inedit.

În luna ianuarie, un brevet pentru care Apple a aplicat oferea o mostră a interfaţei dual-lens a camerei şi cum ar fi pe un device cu iOS, informează yoda.ro. Momentul era chiar în mijlocul zvonurilor conform cărora Apple va face o astfel de modificare pe noul flagship.

Conform brevetului, sistemul dual-camera conţinea o lentilă wide-angle standard (similară cu cea de pe iPhone-ul actual) şi una secundară telephoto, capabilă să surprindă fotografii şi clipuri cu zoom. Ambele lentile ar putea fi folosite simultan pentru a face poze şi clipuri separate, unite apoi cu ajutorul software-ului Apple.


Imagini de pe ambele lentile ar putea fi văzute pe ecran, iar utilizatorul să aleagă şi care să fie folosită separat. De exemplu, o persoană ar putea să filmeze un moment în care o persoană suflă în lumânările de pe tort folosind lentila standard, pentru ca apoi să treacă la cea de-a doua pentru a surprinde momentul de aproape chiar când lumânările sunt stinse.

Sistemul de zoom foloseşte o lentilă cu o lungime focală mai mare şi nu mărire cu ajutorul sfotware-ului, ceea ce înseamnă că imaginile cu zoom sunt mai clare. Ambele camere pot fi folosite şi separat în timpul filmării (chiar şi în slow-motion) sau una filmând şi cealaltă pentru fotografii. Rezultatul poate fi stocat independent sau unit într-un mod artistic.


Desi brevetul nu înseamnă că exact aşa va fi sistemul dual-camera, arată clar ideile pe care le ia Apple în considerare.  Cei de la MacRumors au creat un clip pentru a arată cum ar funcţiona un astfel de sistem.

Noua carcasă, criticată de internauţi

Au aparut primele imagini cu carcasa pregătită pentru iPhone 7, iar aceasta dezvăluie mai multe lucruri foarte importante - nu există vreun spaţiu pentru jack-ul de căşti, iar cel pentru cameră este mult mai mare.


Aceste lucruri confirmă două informaţii apărute despre flagship-ul Apple care urmează să fie prezentat în luna septembrie. Faptul că Apple va renunţa la jack-ul pentru căşti în favoarea unui port universal a provocat multe reacţii, majoritatea negative.

În schimb, se pare că Apple ar urma să apeleze la un sistem dual-camera şi pentru iPhone 7, nu numai pentru 7 Plus.


Ultimele Stiri
abonare newsletter