Actualitate

Numele și adresele a 22.000 de teroriști islamiști, obținute de presa britanică

Postul de televiziune Sky News a intrat în posesia unui stick de memorie USB cu fișiere despre 22.000 de membri a organizației Stat Islamic, furate de la șeful „poliției interne” a ISIS.

Documentele conțin date foarte importante – nume, adrese, numere de telefon, identitatea rudelor apropiate – despre luptătorii jihadiști aflați în Europa, SUA, Canada și Orientul Mijlociu. Potrivit informațiilor obținute de Sky News, tineri din 51 de țări s-au alăturat grupării SI, la recrutare ei fiind obligați să răspundă la 23 de întrebări despre grupa sanguină, numele de fată al mamei și gradul de înțelegere a legii islamice (sharia).
Richard Barrett, fostul șef al serviciului britanic anti-terorism, a descris într-un mesaj pe Twitter documentele drept „o resursă neprețuită pentru analiști”.
Potrivit televiziunii britanice, dispozitivul a fost obținut de la un fost membru ISIS, recrutat de Armata Liberă Siriană (rebelii care luptă împotriva regimului lui Bashar al-Asad). Dezamăgit de Statul Islamic, acesta ar fi părăsit Siria și a trecut în Turcia. 
Potrivit The Guardian, aceleași informații ar fi fost furnizate și serviciilor germane de informații.

abonare newsletter