Actualitate

UPDATE. Florian Walter, patronul U Cluj, a fost adus în țară. INCREDIBIL CUM ARATĂ.

Patronul Romprest, Walter Florian, fost patron al echipelor de fotbal "U" Cluj şi Petrolul Ploieşti, dat în urmărire din mai 2015, a ajuns în țară, în custodia Poliției. Cum arată acum patronul Universității Cluj?

ULTIMA ORĂ. Florian Walter a fost adus în România în această seară, după ce fusese dat în urmărire generală în urmă cu 10 luni. Omul de afaceri a ajuns în ţară la bordul unei aeronave care a aterizat pe aeroportul Otopeni în jurul orei 21:45. 

"Nu am fugit... Nu veneam, dacă îmi era firică de închisoare", e declaraţia oferită de Florian Walter presei pe aeroport. Acesta a precizat că "a plecat" din ţară din cauza faptului că a simţit că viaţa îi e pusă în pericol.



Florian Walter, proprietarul companiei Romprest, a fost arestat în Emiratele Arabe Unite la solicitarea autorităţilor române, unde s-au început procedurile de extrădare, în vederea cercetării sale în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Magistraţii de la Tribunalul Prahova, instanţă pe rolul căreia a fost înregistrat dosarul penal care are ca obiect "extrădarea activă", au admis în luna iunie 2015, cererea formulată de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol pentru extrădarea lui Florian Walter, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis în lipsă pe numele acestuia, în 15 mai 2015.


Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.


Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare. Anchetatorii au instituit măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 18 milioane de euro.

Înainte de începerea anchetei, Walter a fugit în Emiratele Arabe Unite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter