monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Se semnează contractul pentru reabilitarea trotuarului din Floreşti

Comisia de evaluare a ofertelor a stabilit în urma actelor licitației o nouă firmă ce va lucra la reabilitarea trotuarelor din Floreşti.

Este vorba de trotuarele de pe strada Avram Iancu şi lucrările din localitatea Luna de Sus pe drumul judeţean partea dreaptă cu direcţia Vlaha. Investiţia se va realize strict din fondurile comunei Floreşti.

„Mă bucur că economia de piață a funcționat din nou. Licitația fusese estimată la valoarea de 6,11 milioane lei, din care diverse și neprevăzute strict 5%, dar concurența a coborât mult prețul efectiv de realizare. Sper ca vineri, 4 martie, să și semnăm contractul, iar apoi în cel mai scurt timp să dăm ordinul de începere al lucrărilor și să demareze execuția trotuarelor în Luna de Sus, pe partea dreaptă cu direcția Vlaha și pe întregul tronson, ambele părți ale DN1/Avram Iancu din Florești. În prezent pe Avram Iancu se derulează lucrări complexe de trecere în subteran cabluri și montaj stâlpi și corpuri noi de iluminat. Noul sistem, unul cu reglaj al intensității luminii, funcționează deja excelent pe primul tronosn. Urmează dezafectarea stâlpilor vechi și a cablurilor aeriene.  Astfel, după importante lucrări de investiții publice – majoritatea lucrări multianuale – din Florești (școala, grădiniță, asfaltări, stații de pompare apă, semaforizare), suntem pregătiți a aduce un plus confort și locuitorilor din Luna și a celor din vatra satului”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.


Au existat 7 oferte (Viarom, Napoca SA, CRIDAR, ARL, Ceziana, Nordconforest, KIAT), cu sume cuprinse între 3,25 şi 4,79 milioane lei.

Câștigătoare, cu prețul cel mai mic și respectarea condițiilor din caietul de sarcini, a fost firma Napoca SA, cu prețul de 3,259 milioane lei plus TVA.