monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Bandă reţinută pentru înşelăciune! Vindeau apă şi spuneau că-i motorină - VIDEO

11 bărbaţi au fost reţinuţi, în urma unor percheziţii, pentru 24 de ore, după ce au vândut apă în loc de motorină. Bărbaţii au păcălit, în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, mai multe persoane care credeau că îşi cumpără motorină mai ieftină.

Oamenii legii au descins marţi, 1 martie, la mai multe adrese din Cluj, Apahida, Fizeşu-Gherlii şi Vultureni, la persoane care sunt bănuite de înşelăciune.

Cei în cauză ar fi comercializat cantitatea de 11.000 litri apă drept motorină, la prețul de 2,5-3,5 lei/litru, alți 8.000 litri încercând să-i vândă fără a reuşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei unui număr de 28 de persoane vătămate.


Potrivit oamenilor legii, în perioada octombrie 2015-februrie 2016, cei 11 bărbaţi ar fi comis un număr de 70 de acte infracţionale, dintre care 20 infractiuni de înşelăciune, 13 tentative la infracţiunea de înşelăciune, precum şi 37 de acte de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi tentativă la infractiunea de înşelăciune.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate un autoturism folosit la comiterea faptelor, telefoane mobile, precum şi echipament de protecţie care ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.