Actualitate

UPDATE: BĂTAIE cu FURCI și SĂBII în Recea Cristur. Au intervenit MASCAȚII - VIDEO

Liniștea localității Recea Cristur a fost perturbată, luni după-amiază, de o bătaie cu săbii și furci, demnă de filmele de acțiune.

sursa foto: dej24.ro sursa foto: dej24.ro

UPDATE: "În cauză, poliţiştii au reţinut patru bărbaţi din Recea Cristur, cu vârsta de 17, 22, 32, respectiv 54 de ani care sunt bănuiți de comiterea infracţiunii de încăierare, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal", au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Un apel la 112 a anunțat luni după-amiază, în jurul orei 15, că mai mulți indivizi, de etnie rromă, își împart pumni și picioare în apropierea terenului de fotbal din localitatea Recea Cristur, informează dej24.ro. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii dejeni, care, atunci când au văzut despre ce e vorba, au solicitat și intervenția mascaților de la Cluj-Napoca.


Așa se face că în Recea Cristur au ajuns, în decurs de câteva zeci de minute, peste 10 echipaje de poliție, dar și mascații. Se pare că bătaia a izbucnit între două grupuri de rromi, indivizii folosind, conform sătenilor, atât pumnii și picioarele, cât și furci, bâte, topoare sau săbii. Terenul de fotbal din localitate s-a transformat așadar într-un câmp de luptă din care a scăpat cine a putut.

Spre seară, paramedicii SMURD de la Dej i-au acordat îngrijiri medicale unuia dintre răniți, acesta fiind transportat în cele din urmă la Spitalul Municipal Dej pentru investigații suplimentare. Alți doi răniți au ajuns la spital cu mijloace proprii. Momentan nu se cunosc detalii despre starea de sănătate a celorlalți indivizi implicați în altercație.


Una dintre femei a declarat sursei citate că a fost alergată pe străzile localității de mai mulți indivizi „înarmați” cu furci. Un alt sătean a povestit că bătăușii au folosit și săbii, aceștia fiind potoliți doar după intervenția oamenilor legii.

Mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 50 de ani au fost duse la audieri. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele izbucnirii bătăii.

abonare newsletter