Actualitate

Autostrada Orăștie-Sibiu, redeschisă abia la toamnă

Circulaţia pe segmentul de autostradă Orăştie-Sibiu se reia la toamnă, după ce va fi refăcut tronsonul demolat din cauza fisurilor, a anunţat ministrul Transporturilor într-o emisiune la PROTV.

Cu o condiţie: să nu mai fie descoperite şi alte probleme. Porţiunea cu pricina, Cunţa - Sălişte, a fost inaugurată în grabă anul trecut, înaintea alegerilor prezidenţiale, de premierul de atunci Victor Ponta. Acum, lucrările de reconstrucţie a autostrăzii demolate sunt plătite de constructor: 90 de milioane de lei.

„La Orăştie-Sibiu au fost ignorate semnalele din analizele de specialitate, execuţia a fost defectuoasă, nu s-au respectat procedurile, este un caz clar de indisciplină contractuală ce va fi urmărită şi juridic de CNADNR. Garanţia de bună execuţie depusă de constructor, în total de 90 de milioane de lei, poate fi folosită pentru plata lucrărilor de reparaţie. E suficient momentan, dar există suspiciunea că şi alte zone au fost executate la fel de prost. Reparaţiile cuprind 500 de metri, dar am cerut şi o expertiză pe toţi cei 22 de km, ca să ştim unde trebuie să intervenim. În august se termină lucrările, în luna septembrie se reia ciculația pe Orăștie-Sibiu și până la mijlocul anului următor, spațiile de servicii. Până în 2017 se vor termina și acele lucrări și autostrada va fi complet la dispoziţie”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter