Actualitate

Situație dramatică într-o casă din centrul Clujului - GALERIE FOTO

Un echipaj de pompieri a intervenit marți în jurul orei 14 la un caz pe Bulevardul Eroilor. Aceștia au fost solicitaţi să intervină de asistenţii sociali care îngrijeau două bătrâne, mamă și fiică, în vârstă de 60 de ani, respectiv 93 de ani.

„De obicei veneau la geam și le serveam câte ceva de mâncare însă acum nu au venit, nu au mai răspuns și de asta ne-am speriat. Oricum nu sunt prea bine.”, a declarat una din membrele Asociației Femeilor Creștin-Ortodoxe.

Deoarece bătrânele nu au mai răspuns la fereastră, asistentul social a sunat imediat la 112. Echipajul de pompieri a fost nevoit să spargă ușa pentru a reuși să intre. Acolo a constat că cele două bătrâne erau imobilizate la pat și aveau nevoie de îngrijiri medicale imediate.


La fața locului au venit două ambulanțe. Cu mari insistențe, bătrânele care inițial au refuzat ajutorul au fost scoase și transportate la spital. Bătrânele se aflau într-o stare evidentă de malnutriție.

Vecinii au declarat că bătrânele stăteau închise în casă de ceva vreme deoarece, în trecut, au avut probleme cu niște hoți și tocmai de aceea refuzau să mai deschidă ușa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter