Actualitate

Cronologia exploziilor produse în imobilele din Cluj

Explozii puternice produse în imobile au mai avut loc de-a lungul anilor în Cluj, după cum urmează:

sursa foto twitter.com/ISUCLUJ sursa foto twitter.com/ISUCLUJ

În 17 octombrie 2008 o explozie puternică a avut loc într-un bloc din centrul municipiului Cluj-Napoca de pe strada Ploieşti. Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze. În imobilul cu pricina se desfăşurau lucrări efectuate de angajaţii E.ON Gaz Distribuţie în vederea racordării locuinţelor la reţeaua de gaze naturale.

În 6 februarie 2010 o explozie puternică a avut loc la o casă de pe strada Paris din municipiul Cluj-Napoca. Imobilul a fost distrus în totalitate, iar trei persoane aflate in imobilele din vecinătate au fost rănite. Autorităţile spuneau că a fost vorba de o acumulare de gaz.


O explozie puternică a avut loc în 2 iulie 2013 într-un bloc din localitatea clujeană Floreşti, 16 apartamente fiind afectate, iar şase maşini avariate, fără a exista victime. Atunci, o femeie a fos arestată după ce ar fi cauzat deflagraţia întrucât urma să fie evacuată din apartament, după ce îl cedase unor apropiaţi pentru ca aceştia să gireze un credit cu locuinţa respectivă, dar apoi nu au mai plătit ratele.

Două persoane au suferit arsuri şi o casă a fost distrusă în urma unei explozii care a avut loc în data de 23 august 2013 pe strada Ospătăriei din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca. Casa a fost distrusă în proporţie de 90%, locatarii din zonă spunând atunci că acolo avuseseră loc lucrări la reţeaua de gaz.


În 1 octombrie 2013 o explozie a avut loc la cabinetul unor medici de familie de pe Bulevardul 21 decembrie 1989. Cauza exploziei a fost acumularea de gaze.

În 10 mai 2014 o explozie puternică, soldată cu decesul unei femei, a avut loc în localitatea Izvoru Crişului din judeţul Cluj. Victima se afla în bucătăria casei şi a vrut să aprindă focul la aragaz de la o butelie de gaz. Autorităţile spuneau atunci că explozia a fost declanşată de la un tub de oxigen folosit de proprietarul casei pentru a-l ajuta să respire întrucât suferă de o boală la plămâni.


O explozie puternică a zguduit în 18 februarie 2016 cartierul clujean Mărăști, deflagrația producându-se la un apartament de pe strada Bârsei, fiind urmată de incendiu. O femeie a fost rănită grav, cauza cea mai probabilă fiind o acumulare de gaze.

abonare newsletter