Actualitate

6.000 de camioane, blocate la granița dintre Grecia și Bulgaria

Peste 6000 de camioane sunt blocate duminică dimineaţă la frontiera dintre Bulgaria şi Grecia. În partea elenă, maşinile au ajuns până la Serres, oraş situat la peste 40 de kilometri de graniţă.

sursa foto stirileprotv.ro sursa foto stirileprotv.ro

Cele mai mari probleme sunt la punctul de trecere a frontierei dintre Kulata şi Promahon. Autorităţile bulgare, în frunte cu ministrul Transporturilor, au încercat să discute cu agricultorii greci despre deblocarea vămii, dar partea elenă a trimis la negocieri doar câţiva fermieri care au spus clar că nu renunţă la proteste, informează Digi24.ro.

Problemele au început când fermierii greci au început să blocheze drumurile din nordul ţării, ca formă de protest faţă de măsurile luate de guvernul de la Atena. Transportatorii bulgari spun că această acţiune le-a dat peste cap programul şi în replică, au blocat toate punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia. Guvernul de la Sofia a anunţat că va face plângere la Comisia Europeană deoarece consideră că Grecia împiedică libera circulaţie.  


Sute de şoferi şi turişti români sunt blocaţi de o parte şi de alta a graniţei dintre Grecia şi Bulgaria, în coloane de maşini care depăşesc 20 de kilometri. Ei au căzut la mijloc în disputa dintre fermierii greci şi transportatorii bulgari. Cele două tabere au blocat, pe rând, punctele de trecere a frontierei. Acum, marfa se strică în tiruri, iar firmele de transport românești încep să îşi calculeze pierderile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter