Actualitate

Familia Cărtărescu a cucerit clujenii

Miercuri, înainte de lansarea cărții Solenoid a lui Mircea Cărtărescu, soția acestuia, Ioana Nicolaie și-a lansat volumul pentru copii, Ferbonia.

Sursă foto: facebook.com/Book-Corner-Librarium Sursă foto: facebook.com/Book-Corner-Librarium

La lansarea de la Book Corner au fost foarte mulți oameni, nu doar sala ci și camerele alăturate fiind pline de oameni mici și mari, de personalități ale vieții culturale clujene, iar desigur, de la lansare nu au lipsit Mircea Cărtărescu și băiatul lor, Gabriel.

Cartea Ioanei Nicolaie, Ferbonia, a fost prezentată de către traducătorul de literatură engleză pentru copii și scriitorul Florin Bican și de către inspectorul școlar Horia Corcheș, iar evenimentul a fost moderat de către Valentin Derevlean.


”A fost o întâlnire foarte vie, foarte relaxată și foarte entuziastă”, a spus scriitorul Florin Bican.

La lansare au participat foarte mulți copii, iar după prezentările celor doi vorbitori, Ioana Nicolaie a făcut un joc cu copiii, invitându-i să inventeze meserii până acum intexistente. Copiii au răspuns prompt și cu mult entuziasm, venind cu idei care mai de care mai originale. Printre meseriile sugerate au fost: ascuțitor (cel care o face stă în clasele elevilor, sub bănci, și ascute continuu creioane), dușumător (printr-un complicat proces de târâre-rostogolire se lustruiește orice dușumea, fie ea veche de o sută de ani) etc.


După eveniment, scriitoarea a mărturisit pe profilul personal de Facebook că aceasta a fost una dintre cele mai reușite lansări ale sale, mai ales că în public s-au aflat multe personalități culturale clujene.

”Ne-am întâlnit la Book Corner și ne-am simțit tare bine. Florin Bican și Horia Corcheș au vorbit atât de pasionat despre Ferbonia încât, la final, mi-am mai cumpărat un exemplar din carte. Valentin Derevlean s-a dovedit o gazdă impecabilă. A fost, adunând și doar adunând – fiindcă n-am avut nimic de scăzut - una din cele mai reușite lansări ale mele. Și cum să fie altfel când îi ai în public pe Marta Petreu, Corin Braga, Ioana Both, Mircea Cărtărescu, Ruxandra Cesereanu sau Mihaela Ursa, toți scriitori foarte dragi mie?”, a scris Ioana Nicolaie pe profilul său de Facebook.


Ferbonia, de Ioana Nicolaie, cu ilustrații realizate de Anca Smarandache a fost lansată în noiembrie anul trecut. Este o carte pentru copii care ilustrează o lume colorată și prietenoasă, unde toate personajele se ajută între ele, mergând pe principiul ”Nu trece nepăsător pe lângă celălalt!”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter