monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un nou segment de zbor cargo de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Compania UPS introduce un nou segment de zbor cargo și deschide un centru operațional la Cluj-Napoca. UPS conectează astfel 44 de orașe din opt județe situate în regiunea de centru-nord a României la hub-ul european din Koln/Bonn, Germania.

Un nou segment de zbor cargo de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Prin introducerea noului segment de zbor, UPS va oferi în această regiune ore maxime mai târzii de preluare a expedițiilor de export aeriene. 

„Prin extinderea orelor maxime de preluare a expedițiilor, venim în întâmpinarea nevoilor companiilor multinaționale și ale IMM-urilor care au în vedere extinderea pe piețele internaționale. UPS poate acum să le ofere companiilor din regiunea de centru-nord a României până la cinci ore suplimentare de producție, datorită extinderii orei maxime de preluare a expedițiilor",  declară Daniel Carrera, președintele UPS pentru Europa de Est.


Cele opt județe în care au fost extinse orele maxime de preluare a expedițiilor internaționale de export aerian sunt: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Sibiu.

„Ne bucură inițiativa UPS de a include Aeroportul Internațional Cluj în rețeaua globală a companiei. Creșterea transportului de marfă pe aeroport cu 25% în anul 2015 față de anul 2014 arată potențialul de dezvoltare a regiunii. Ne dorim ca parteneriatul cu UPS să fie de lungă durată și să continue tendința de creștere a traficului cargo de pe Aeroportul Internațional Cluj", declară David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj.


Regiunea de centru-nord a țării este hub de producție pentru companii multinaționale și  IMM-uri în domenii precum automotive, textile și producție industrială.  

„Începerea operațiunilor UPS pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj oferă noi oportunități de transport pentru companiile din regiune. Suntem convinși că UPS va avea succes şi că această inițiativă va contribui la dezvoltarea economică a județului Cluj", afirmă Marius Mînzat, președintele Consiliului Județean Cluj.