Actualitate

Fostul procuror general, urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu

Fostul procuror general al României Tiberiu Nițu este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind folosirea coloanelor oficiale.

Tiberiu Nițu s-a prezentat marți la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală și acuzația de complicitate la abuz în serviciu.
DNA precizează, într-un comunicat, că în aprilie 2014 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a înregistrat un protocol privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne. PÎCCJ a fost reprezentat la încheierea protocolului de Tiberiu Nițu, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele două instituții în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliției rutiere.
DNA arată că misiunea era realizată în două schimburi, de un agent de poliție din cadrul Serviciului Operativ Special, folosind o motocicletă.
"Zilnic, echipajul aștepta sosirea procurorului general în București și îl însoțea la sediul PÎCCJ, facilitându-i deplasarea cu ajutorul dispozitivului de agenți de poliție din teren. Ulterior, agentul de poliție rămânea în apropierea unității de parchet și însoțea eventualele deplasări pe parcursul zilei, iar la finalul programului însoțea procurorul general până la ieșirea din București. În condițiile în care procurorul general nu era îndreptățit să beneficieze de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere potrivit prevederilor HG 1391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime și un prejudiciu material DGPMB, precum și un folos necuvenit procurorului general", au reținut anchetatorii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter