Actualitate

Peste 1000 de clujeni, solidari cu familia Bodnariu - GALERIE FOTO

Aproximativ 1000 de clujeni s-au strâns în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a-și exprima solidaritatea față de cazul Bodnariu care trăiește în Norvegia.

Deși au fost anunțate aproape 5000 de persoane, la Cluj-Napoca au venit doar 1000. La începutul manifestării organizatorii au citit o scrisoare în care au explicat motivul acestui protest. 

„Suntem aici pentru a susține o cauză pe cât de nobilă, pe atât de dureroasă. Suntem aici pentru Familia Bodnariu a căror copii au fost smulși cu brutalitate din brațele familiei în mod abuziv și ilegal. Ilegal chiar din punctul de vedere al autorităților norvegiene. Acești copii sunt acum departe de familie deoarece una din fetițe a cântat la școală cântarea creștină „Mărețul Har” și a îndrăznit să își exprime credința ca Dumnezeu pedepsește păcatul.  De asemenea suntem aici solidari cu celelalte familii. Nam, Rădulescu, Avramescu și alte familii care trec prin situații asemanătoare.  De la început trebuie să spunem că nu abuzul fizic a fost motivul care a declanșat aceasta dramă, nu abuzul fizic a  determinat-o pe directoarea școlii să realizeze raportul inițial. Îngrijorarea directoarei a fost provocată de creștinismul exagerat, vizibil în comportamentul și vorbele fetiței, ceea ce a dus la acuzația de îndoctrinare religioasă și creștinism radical care provoacă handicap psihic”, au spus organizatorii.  


„Țin să felicit fiecare personă care a venit astăzi aici, nu pentru a susține o cauză confesională cum adesea s-a spus vizavi de acest trist eveniment, ci  pentru a susține cauza unei famili. Trăim un timp în care se încearcă normalizarea, dacă nu instituționalizarea  anormalului. Aceasta instituționalizare a anormalului urmând să fie definită  eufemist „valori europene”. Valori europene fără Dumnezeu.  Nu putem accepta o astfel de lume, indiferent de confesiune. Cine mai crede că astăzi lupta este pentru identitate confesională se înșeală, lupta este pentru indentitate creștină. ” a spus preotul  Stelian Tofană  prezent la eveniment.    

„Suntem aici pentru a transmite familiei Bodnariu ca nu sunt singuri în această nedreptate care s-a făcut.Credem că instituția Barnevernet a făcut și lucruri bune, însă în acest caz a greșit. Cerem muncitorilor din Barnevernet și autorităților Norvegiene să se pună în situația familie Bodnariu, doar așa ar putea judeca situația limpede. Suntem aici pentru a da un semnal de alarmă pentru creștinii din Europa care se pare că au adormit. Cerem președintelui, domnului Prim-Ministru și parlamentului pentru a face orice se poate pentru rezolvarea acestor situații dramatice.  Suntem aici și pentru noi, trebuie să avem grijă cum ne creștem copiii deoarece în câțiva ani vor fi profesori, medici ingineri, primari, senatori. Dacă nu îi creștem moral s-ar putea ca aceste drame să se întâmple pe viitor și în țara noastră.”, a  declarat  Vasile Tămaș, președintele Comunității Bisericilor Baptiste Cluj. 


Acesta nu este primul miting pentru susţinerea familiei Bodnariu. La începutul lunii ianuarie, în Cluj-Napoca, câteva sute de persoane au fost prezente în Piaţa Unirii. Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate. Copiii familiei Bodnariu, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. 

Etichete: sprijin protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter