Actualitate

Zeci de mesaje de condoleanțe la dispariția Sabinei Funar

Prietenii, rudele și apropiații deplâng trecerea în neființă a Sabinei Funar, soția fostului primar al Clujului.

Colegi, prieteni sau simple cunoștințe, toți și-au exprimat regretul la aflarea veștii că Sabina Funar a decedat. Primarul Emil Boc a transmis și el un mesaj de condoleanțe.

„Regretăm profund trecerea la cele veșnice a d-nei prof. univ. dr. Sabina Funar personalitate marcantă a învățământului superior clujean, fiind o profesoarã iubită și apreciată de generații succesive de studenți. În aceste clipe de adâncã tristețe, suntem alături de familia îndurerată, de soțul Gheorghe Funar, de colegii de la USAMV și Curtea de Conturi. Sincere condoleanțe! Dumnezeu s-o odihnească în pace”, a declarat Emil Boc.


Studenții profesoarei o descriu drept o femeie deșteaptă, în pas cu vremea în care trăia. „Dumnezeu s-o odihnească în pace! A fost o femeie deșteaptă, o profesoară minunată, în pas cu vremea în care trăia și nu cu vârsta din buletin; rar întâlnești profesori atât de dedicați”, a transmis o fostă studentă a Sabinei Funar.

Și colegii de la USAMV a Sabinei Funar au transmis un mesaj.


„Comunitatea academică a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca deplânge trecerea în eternitate a Prof.univ.dr. Sabina Funar, personalitate marcantă a învățământului superior agronomic clujean, dascăl care a format cu competență și devotament zeci de generații de specialiști. Transmitem familiei îndoliate profunde sentimente de compasiune și regret”, a precizat comunitatea academicã a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

De asemenea, și filiala de la Cluj a Partidului România Mare i-a transmis familiei condoleanțe.


„Cu profundă tristețe am aflat de trecerea în neființă a prof. univ. dr. Sabina Funar, distinsa soție a domnului dr. Gheorghe Funar. Dumnezeu să o odihnească! Transmitem întreaga noastrã compasiune familiei îndoliate”, au spus reprezentanții Partidului România Mare Cluj.

Nici colegii de la Curtea de Conturi și de la Camera de Comerț și Industrie Cluj n-au uitat-o pe Sabina Funar și au transmis un mesaj de condoleanțe.


„Un ultim omagiu distinsei doamne prof. univ. dr. Funar Mărioara Sabina Consilier de Conturi la Curtea de Conturi a României în perioada 2008-2014. Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să o odihnească în pace”, au menționat colegii de la Curtea de Conturi a României.

„Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie Cluj își exprimă compasiunea față de familia domnului Gheorghe Funar în aceste momente grele de suferință și durere, la trecerea în neființă a celei care a fost distinsa doamnă prof. univ. dr. Sabina Mărioara Funar. DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, a spus Ștefan Dimitriu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Cluj.


Sabina Funar a decedat la vârsta de 65 ani. S-a născut la Brăteni, judetul Bistrita-Năsăud, la 27 mai 1951.

A absolvit studiile universitare la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe, 1974, luându-şi doctoratul în ramura de ştiinţă Agricultură şi Horticultură, specializarea Management şi Marketing în Agricultură - 1998 (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca). A fost expert contabil CECCAR şi consilier de conturi în Plenul Curţii de Conturi a României, mandat 2008-2014.

Înmormântarea va avea loc luni, 1 februarie 2016, ora 13:00, la Capela Cimitirului Central din Cluj-Napoca. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter