Actualitate

Facebook-ul vrea să scape de clasicul like

Rețeaua de socializare Facebook va deveni mai complexă. În loc de un simplu like, utilizatorii vor putea folosi ceva ce se numesc ”reacții”.

sursă foto: BBC sursă foto: BBC

Mark Zuckerberg a anunțat că ”reacțiile” care momentan sunt testate în Spania, Irlanda și câteva alte locuri, vor fi disponibile peste tot în lume foarte curând, informează BBC.

Ideea acestei modernizări a site-ului este să adauge puțină complexitate la ceva ce este foarte simplu.


”Când ai doar un buton de like, dacă dai share la un conținut trist sau care te înfurie, oamenii s-ar putea să nu aibă instrumentul necesar cu care să reacționeze” a spus directorul executiv al platformei de socializare.

Așadar, în viitorul apropiat, utilizatorilor li se vor da noi instrumente sub forma unor emoticoane ce vor ilustra următoarele reacții: iubire, amuzant, minunat, trist, furios. Cei care doresc însă, pot să opteze să folosească în continuare butonul de Like.


Peste cei un miliard de utilizatori ai platformei de socializare probabil vor avea nevoie de o perioadă de acomodare după atâția în care a existat o singură posibilitate de manifestare a atitudinii față de un anumit conținut. Scopul însă este de a creea o legătură emoțională cu și între consumatori, deoarece emoțiile circulă mai repede decât gândurile raționale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter