Actualitate

DECIZIE: Legea anti-fumat este CONSTITUŢIONALĂ. Deputatul Aurelia Cristea: Legea intră în vigoare la mijlocul lunii martie

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis miercuri că este constituțională legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, cu privire la legea antifumat, că orice decizie a CCR intră în vigoare în 45 de zile, precizând că se va lăsa de fumat în spaţiile publice atunci când actul normativ pe această temă intră în vigoare.

''Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicare în Monitorul Oficial. Mă las de fumat, în spaţiile publice, în momentul în care legea intră în vigoare. Nu cred că m-aţi văzut fumând în spaţiile publice'', a spus el, înaintea şedinţei CCR în care se discută sesizarea formulată de 33 de senatori, care susţin că, prin definirea spaţiului public închis, legea antifumat introduce o formă de discriminare.


Inițiatoarea acestui proiect, deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea, subliniază că legea nu este împotriva fumătorilor, ci pentru protejarea nefumătorilor, care formează majoritatea.

“Legea urmează să între în vigoare în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Trebuie să meargă mai întâi la promulgare, la președinte, iar în jurul datei de 15 martie va intra probabil în vigoare. Mă așteptam la decizia CCR, dar m-am bucurat de faptul că a fost declarată în unanimitate constituțională. Legea nu este o lege împotriva fumătorilor, ci este o lege care vine să îi protejeze pe nefumători, care sunt majoritari în țara noastră”, a spus Aurelia Cristea.  

Etichete: decizie lege
Ultimele Stiri
abonare newsletter