Actualitate

S-a stins din viaţă directorul Finanțelor Cluj, Mihai Costin

Directorul general al Direcţiei Generale a Finanțelor Publice Cluj, Mihai Costin s-a stins din viață sâmbătă dimineață, înainte cu o zi de a împlini 63 de ani. A fost unul dintre cei mai longevivi directori de instituţii din judeţ, un bun profesionist şi unul dintre cei mai influenţi oameni din Cluj.

Mihai Costin a condus Direcţia Generală a Finanțelor Publice Cluj încă dinainte de anul 2000, fiind unul din cei mai longevivi directori de instituţii deconcentrate din judeţ. Indiferent de regimul politic, Mihai Costin a rămas la conducerea direcţiei datorită profesionalismului şi seriozităţii de care a dat dovadă.

În anul 2003, după reorganizarea ANAF, Costin a fost numit director general peste şase judeţe din regiunea Nord-Vest şi s-a menţinut la conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj până la trecerea în nefiinţă.


Instituţia pe care a condus-o Mihai Costin colectează anual peste 2,5 miliarde de euro, fiind al doilea cel mai important furnizor de venituri la bugetul central, după București.

Direcția Finanțelor Publice Cluj coordonează toate celelalte direcții din regiunea Nord-Vest, mai exact din județele Sălaj, Bihor, Bistița Năsăud, Maramureș și Satu Mare.


Un om onest până la capăt

Colegii confirmă ceea ce ştia toată lumea care a avut ocazia să îl cunoască: faptul că a fost un foarte bun profesionist, cu o carieră impresionantă. “A dat dovadă în cariera sa de înalt profesionalism, care s-a reflectat în rezultatele instituției. Mihai Costin a fost și un foarte bun organizator. Direcția nu a avut niciodată probleme”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Gligor Gavriș, purtătorul de cuvânt al instituției.

Din perspectiva calității sale de coordonator, Mihai Costin a fost unul dintre cei la care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu-Mare, Mircea Govor, ar fi încercat să intervină pentru numirea unor persoane agreate în funcţii la Administraţia Judeţeană a Finanţelor din oraşul Satu-Mare, potrivit stenogramelor apărute în presă. În decembrie 2014 Mircea Govor a fost arestat preventiv, fiind acuzat de DNA de mai multe fapte de şantaj şi folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Atribuțiile lui Mihai Costin vor fi preluate acum de unul dintre directorii executivi ai instituției, Ioan Pop, Viorel Moldovan sau Maria Itu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter