Actualitate

Condamnări în dosarul Fany: Ștefan Cadar a primit 2 ani și 8 luni cu executare

Instanța Tribunalului Cluj a pronunțat sentința în dosarul ”Fany-ARR”. Șefa din cadrul ARR, Daniela Dobrilă. a primit 3 ani de închisoare cu executare, patronul Fany, Ștefan Cadar – 2 ani și 8 luni cu executare, soția acestuia – 3 ani cu suspendare, iar societatea de transport Fany – amendă penală de 50.000 de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, arată clujust.ro.  

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie - decembrie 2013, inculpatul Eronim Ştefan Cadar, în înţelegere cu soţia sa Olezia Cadar, a oferit, de mai multe ori, inculpatei Daniela Dobrilă, bani (suma de 10.000 lei) şi bunuri (maşină, televizor, mp3 player, 2 laptopuri, boxe audio) în valoare totală de 49.550 lei, din care a remis efectiv bani şi bunuri în valoare totală de 34.550 lei, potrivit unui comunicat al DNA.


În schimbul acestor beneficii, Dobrilă trebuia să emită acte şi să furnizeze informaţii, deţinute în calitatea sa de director la Direcţia licenţe şi autorizări ARR Bucureşti, care să permită firmei Fany să obţină, la licitaţia organizată în noiembrie-decembrie 2013, un număr cât mai mare de trasee de transport persoane.

La data de 28 octombrie 2013, Eronim Ştefan Cadar, în numele societăţii Fany Prestări Servicii SRL Cluj Napoca, în înţelegere cu Olezia Cadar şi Daniela Dobrilă, a dat dispoziţie unei angajate să întocmească o factură şi o chitanţă, prin care se atestă în fals o convenţie comercială de vânzare cumpărare a unui autoturism. Aceste acte au fost folosite pentru a crea aparenţa remiterii licite a acestui autoturism către inculpata Dobrilă Daniela, pentru a disimula adevărata natură a provenienţei bunului.
 


În perioada noiembrie 2011 - decembrie 2013, ca să evite taxele de înmatriculare (aproximativ 20.000 euro), Eronim Ştefan Cadar şi Paul Ovidiu Kelemen au pus în circulaţie pe drumurile publice două autovehicule de transport călători, cunoscând că acestea au fost substituite vehiculelor anterioare, prin decuparea şi sudarea seriilor de şasiu de pe maşinile originale pe cele două autobuze achiziţionate în acest scop, fără ca ele să fie înmatriculate potrivit legii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter