Actualitate

Trafic în condiții de iarnă la Cluj. Cum se circulă pe drumurile din județ?

Autoritățile locale anunță că nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate în Cluj, iar circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, nesemnalându-se până în acest moment incidente sau accidente rutiere.

În urma căderilor masive de zăpadă în ultimele 24 de ore şi a temperaturilor negative înregistrate (-5 grade Celsius), mai multe sectoare de drumuri judeţene aflate pe raza judeţului Cluj au fost afectate de stratul de zăpadă depus pe carosabil şi de fenomenul de polei.

„În ultimele 12 ore s-a acţionat pe un număr de 71 de drumuri judeţene, dintre care pe 26 drumuri judeţene a intervenit SC Napoca Construcţii SA, iar pe 45 de drumuri judeţene SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA, cu un total de 39 de utilaje, dintre care 11 aparţinând SC Napoca Construcţii SA şi 28 utilaje aparţinând SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA. În total, a fost folosită o cantitate de 1.055 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Se acţionează în continuare cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului, respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei”, spun reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA (pe Lotul 2 de drumuri judeţene - zona Turda) şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).

Ultimele Stiri
abonare newsletter