Actualitate

Audierile în cazul incidentului aviatic de pe Aeroportul Cluj continuă

Mai multe persoane au fost audiate în cazul dosarului deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj referitor la incidentul aviatic petrecut joi pe aeroportul clujean, când o aeronavă Blue Air a ieşit de pe pistă la aterizare, au declarat, luni, surse judiciare.

Aceleaşi surse au declarat că cercetarea se face în baza art. 98 din Codul Aerian, potrivit căruia “încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

Potrivit surselor citate, cercetarea penală nu se face, cel puţin în această fază, împotriva vreunei persoane anume, ci in rem, cu privire la fapta în sine.


În cazul dosarului deschis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au făcut cercetări la locul incidentului aviatic şi lucrători ai Poliţiei Transporturi, precum şi criminalişti de la IPJ Cluj, iar verificările sunt în derulare.

De asemenea, surse din domeniul siguranţei aviaţiei declaraseră, sâmbătă, că au fost ridicate cutiile negre ale avionului Blue Air implicat în incident pentru a fi trimise la un laborator specializat din Franţa, pentru decodificare.


Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la Bucureşti la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieşit, joi, pe de pista Aeroportului Internaţional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar şi o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Ultimele Stiri
abonare newsletter