Actualitate

Cum arată PRIMA DRONĂ din lume care poate transporta oameni - GALERIE FOTO, VIDEO

O companie chineză a prezentat, miercuri, la CES 2016, prima dronă din lume care poate transporta oameni.

Drona, denumită Ehang 184, este fabricată de compania Guangzhou-based Ehang Inc şi a fost lansată oficial la Târgul din Tehnologie din Las Vegas.

Drona care poate zbura cu un om la bord seamănă cu un elicopter în miniatură, dar are patru braţe cu elice, iar configuraţia aparatului este una similară altor drone.


Potrivit companiei producătoare, Ehang 184 este electrică şi poate fi alimentată complet în două ore, poate transporta până la 100 kg şi are o autonomie de zbor de 23 de minute pentru zbor la mică altitudine.

Cabina este concepută pentru a găzdui o persoană şi eventual un bagaj de mici dimensiuni, fiind dotată cu aer condiţionat şi lumină de lectură.


În plus, elicele care se pot plia îi permit dronei să poată fi "parcată" în siguranţă pe un singur loc, la fel ca un automobil.  

Drona este programată să zboare la o altitudine cuprinsă între 300 de metri şi 500 de metri, dar se poate ridica la maximul de 3,5 km înălţime. Viteza pe care o poate atinge este de 100 km/h. 


Shang Hsiao, co-fondator Ehang şi directorul financiar al firmei, a declarat că aparatul ar putea fi pus în vânzare cu 200-300 de mii de dolari, chiar din acest an, însă a recunoscut că din punct de vedere juridic zborul dronei cu pasageri umani se află într-o "zonă gri".

Ultimele Stiri
abonare newsletter