monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Procurorii au deschis un dosar în legătură cu avionul care a ieşit de pe pistă la Cluj-Napoca

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au deschis joi un dosar în care se cercetează împrejurările în care un avion aparţinând companiei Blue Air a ieşit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca.

Foto Saul Pop

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la locul evenimentului s-a deplasat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, precum şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a confirmat faptul că un procuror a solicitat o serie de informaţii, adăugând că e o procedură normală în astfel de incidente.


“Considerăm că este o procedură normală să se autosesizeze în cazul acestui incident şi în acest caz o să sprijinim cu toate datele cercetările care se vor efectua. Cu ocazia incidentului a fost un domn procuror de la Cluj pentru primele informaţii. Este o procedură normală în cazul unui incident”, a menţionat Ciceo.

Un avion care efectua o cursă charter de la Bucureşti şi transporta peste 100 de pasageri la bord a ieşit joi de pe pista Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj în timpul manevrelor de aterizare.


Potrivit reprezentanţilor aeroportului, nu există victime şi nimeni nu a fost rănit.

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat că avionul a ieşit de pe pistă la aterizare.


"Aeronava nu a fost avariată, iar pasagerii au fost debarcaţi în bune condiţii. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului", a spus Ciceo.

Avionul efectua o cursă charter de la Bucureşti către Barcelona, cu escală la Cluj, şi avea la bord 116 persoane.