Actualitate

În Dej zăpada e de o palmă, iar mașinile de deszăpezire se plimbă cu lamele ridicate

Localnicii din municipiul Dej sunt revoltați că după două ore de ninsori abundente autoritățile nu au făcut nimic pentru a ușura circulația.

În localitatea Dej a început să ningă în jurul orei 7:00, iar două ore mai târziu, autoritățile încă nu luaseră măsuri. Scandalul din Cluj-Napoca, aparent, nu a fost învățătură de minte, iar circulația se făcea în condiții grele.

”Zăpada e de o palmă pe drum, iar sub ea este gheață. Abia se circulă. Am văzut mașini de deszăpezire care se plimbau prin oraș cu lamele ridicate. Ce așteaptă?” a spus un dejean.


În schimb, pe drumul dinspre Dej înspre Cluj-Napoca condițiile de drum au fost bune, cu toate că vizibilitatea era redusă, deoarece drumurile au fost deszăpezite. Însă și în acest caz, șoferii au fost nemulțumiți.

”Drumul a fost deszăpezit bine, dar au trecut pe lângă mine două autovehicule cu gabarit depășit. În condițiile în care toată zăpada de pe șosea a ajuns pe margine, unde era să mă trag? Abia am evitat o coliziune”, explică un șofer.


Costan Morar, primarul municipiului Dej, explică motivul pentru care au putut fi văzute utilaje de deszăpezire mergând cu lamele ridicate.

”Au fost câteva sesizări de dimineață, dar am verificat peste tot. Sunt zone unde merg utilajele de deszăpezire care țin de drumurile județene, spre Jichis, spre Bobâlna. Alea nu lucrează în zonele noastre și de aceea merg cu lamele ridicate. Le-am văzut și eu într-o seară și am mers după ele, crezând că sunt ale noastre. De aceea au fost văzute utilaje de deszăpezire cu lamele ridicate. Doar treceau prin Dej”, spune edilul.


Costan Morar a explicat că de dimineață a fost pe teren pentru a vedea dacă totul este în regulă, dacă se circulă bine, însă din punctul său de vedere nu au fost probleme, mai ales că încă de azi-noapte a fost distribuit pe șosele material antiderapant.

”Nu au fost blocaje. Eu de azi-dimineață sunt pe teren și totul e distribuit, se circulă bine, drumurile sunt așa cum trebuie să fie. S-a distribuit și noaptea material antiderapant. Însă nu distribuim sare doar de dragul de a distribui.  Unde am investit pe fonduri europene am distribuit clorură, care e lichidă. Efectul nu este atât de rapid precum cel al sării, dar s-a circulat”, concluzionează oficialul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter