Actualitate

BREAKING NEWS: UPDATE: Un avion BlueAir a ratat aterizarea la Cluj. Pasagerii acuză Aeroportul că nu a curăţat pista de zăpadă. Care erau condițiile la aterizare? - FOTO/VIDEO

Momente de groază pentru 116 pasageri dintr-un avion Blue Air, după ce aeronava a ratat aterizarea pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi, de pe pista Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite.

Reacţia reprezentanţilor aeroportului

Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, David Ciceo, a declarat că un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă charter de la Bucureşti spre Barcelona a ieşit de pe pistă.


"În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a fost avariată, pasagerii fiind debarcaţi în bune condiţii. La aterizare, avionul a ieșit 20 de metri în afara pistei. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului", a spus Ciceo. "Pasagerii au fost debarcaţi, sunt acum în aeroport. Pista era bună, frânarea era 3 (pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este frânarea pe pista uscată - n.r.), la 1 si 2 este interzisă aterizarea. Ministerul Transporturilor va face o investigaţie. Aeroportul este închis pana vom scoate aeronava. Va dura maximum 3 ore. În acest timp avem 2 zboruri ale companiei Tarom de la Bucuresti, dar vor fi întârzieri", a explicat David Ciceo.

În urma incidentului două avioane au fost redirecţionate pe aeroportul din Sibiu din motive de siguranţă.


"Pista era numai gheaţă", a spus un pasager pentru Digi24. "Ne-am speriat cu toţii. Ne-am dat seama abia apoi ce s-a întâmplat. Dacă nu era pilotul bun, poate cine ştie ce se putea întâmpla?", a mai spus acesta. Preluarea pasagerilor a durat aproximativ 20 de minute. În urma incidentului o femeie a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pasagerii susţin că pista a fost deszăpezită abia după ce avionul a aterizat.


Directorul Aeroportului a răspuns la acuzaţiile pasagerilor. "Degeaba acuză pasagerii conducerea Aeroportului. Ei nu aveau cum să vadă pentru că avionul avea când a aterizat 250 km/h şi vedeau doar în lateral", a mai spus David Ciceo.

La Cluj ninge abndent de mai bine de cinci ore.


Ce spun reprezentanţii Blue Air

Oficialii Blue Air au anunțat că o anchetă va stabili detaliile incidentului.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depăşind cu aproximativ 5-10 metri suprafaţa pistei. Aterizarea s-a efectuat în condiţii meteo dificile, ninsoare şi zapadă depusă pe suprafaţa pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport. Toţi pasagerii au fost debarcaţi în condiţii normale, aceştia fiind transferaţi în terminalul de plecări unde primesc suport din partea companiei şi a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)", a precizat un comunicat al companiei.


Citeşte şi: Aeroportul din Cluj, ÎNCHIS în urma incidentului aviatic!

Ultimele Stiri
abonare newsletter