Actualitate

Cum va fi VREMEA în week-end

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână.

Cum va fi VREMEA în week-end Cum va fi VREMEA în week-end

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua în regiunile estice şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, iar după-amiaza şi noaptea şi în sud-vest, şi pe arii restrânse va ninge slab, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice, pe litoral şi în deltă, precum şi în zona de munte.


Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 0 grade, iar cele minime între -17 şi -7 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul valorii de -20 de grade, dar şi uşor mai ridicate în Banat, spre -4 grade.

Duminică, în țară vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi -1 grad, iar cele minime se vor situa între -15 şi -5 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul valorii de -20 de grade. Cerul va fi noros în jumătatea sudică a ţării, unde va ninge pe arii extinse şi vântul va avea intensificări temporare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea, iar ninsorile se vor semnala pe arii restrânse. 


La munte, vremea va fi în continuare geroasă, în special dimineaţa şi noaptea. Nebulozitatea se va accentua şi va ninge pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi local, mai ales în partea a doua a intervalului, în restul zonei, astfel încât se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu precădere pe creste şi în masivele sudice, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter