Actualitate

Un altfel de Revelion. Sute de persoane au trecut în noul an prin rugăciune la Mănăstirea Nicula

Anul acesta, ca în fiecare an, la Mănăstirea Nicula, părintele stareț, Nicolae, împreună cu părintele Calinic și soborul preoțesc al Mănăstirii au înălțat slujbe de mulțumire pentru anul care a trecut.

Slujba religioasă de aseară a început  la 23:30, finalizându-se la 1:00, incluzând cuvântul de învățatură. Cu o oră înainte de începerea slujbei, zeci de oameni urcau la Mănăstirea Nicula în grupuri, instalându-se apoi liniștiți la rând, pentru a atinge icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. La 23:30, când icoana Maicii Domnului a fost ridicată și slujba a început, parcă mai mulți decât anul trecut, oamenii au început să cânte, să rostească, împreună cu preoții, rugăciuni pentru a mulțumi Lui Dumnezeu pentru binefacerile din anul precedent, dar și pentru a se ruga Lui pentru anul care a venit.

„Am ales să sărbătoresc aici deoarece aici îmi sărbătoresc revelionul de 6 ani. Nu aș mai putea să sărbătoresc printr-o petrecere acum, după ce m-am obișnuit să vin aici,  împreună cu un grup de prieteni și soțul meu. Faptul că vin aici îmi dă putere să încep un nou an”, a declarat o credincioasă.


Mulți dintre credincioși, veniți de departe, sărbătoreau pentru prima dată aici, însă murmurul vocii lor se auzea. Un credincios îi spunea soției lui: „Dacă știam cât este de frumos, veneam cu mulți ani înainte. Venim și în anul următor.”

Din cuvântul de învățătură, oamenii au aflat că Biserica „a adoptat” noul an laic, sărbătorit pe 1 ianurie. Noul an bisericesc se sărbătorește pe 1 septembrie, însă Biserica a decis să sărbătorească și pe 1 ianurie, tocmai pentru a-i învăța pe creștini cum să sărbătorească la cumpăna dintre ani.


La finalul slujbei, spre ieșire, călugării au împărțit răvașe fiecărui credincios. Pe aceste răvașe, credincioșii găsesc citate din Biblie, aceștia  intrând in noul an cu aceste învățături.

Material realizat de Florina Homei

Ultimele Stiri
abonare newsletter