Actualitate

Polițiștii clujeni au confiscat peste 15.000 de articole pirotehnice

În urma acțiunilor de combatere a comercializării ilegale de articole pirotehnice, poliția clujeană a confiscat mii de astfel de articole.

”În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pe raza judeţului pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice, astfel încât să asigure comunităţii sărbători în linişte şi siguranţă”, spun reprezentanții IPJ Cluj.

Polițiștii au reușit să confiște 15.721 de articole pirotehnice care erau comercializate ilicit în județul Cluj. Astfel, în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca polițiștii au identificat o femeie din Cluj-Napoca care comercializa ilegal articole pirotehnice din categoria doi. Au fost confiscate peste 11.000 de articole, cele mai multe de la o singură persoană.


”În municipiul Turda, au fost depistaţi doi bărbaţi de 25 ani, din Turda, care deţineau şi comercializau, fără drept, un număr de 502 articole pirotehnice, respectiv 296 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3. De asemenea, a fost depistat un bărbat de 46 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 546 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3 precum şi un minor de 16 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 911 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3” informează Inspectoratul de poliție județean din Cluj.

De asemenea și în localitatățile Huedin și Florești au fost depistați o femeie de 38 de ani, respectiv un bărbat de 25 de ani, de la care au fost confiscate în total peste 2.000 de articole pirotehnice din categoriile 2 și 3.


Sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice în mod ilicit, acestor persoane li s-au întocmit dosar penal.

De asemenea, IPJ Cluj reamintește clujenilor că deținerea, utilizarea și vânzarea articolelor pirotehnice de divertisment este interzisă din motive de siguranță și ordine publică, dar și pentru protecția mediului.


Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter