Actualitate

Cluj-Napoca și Transilvania, în top 16 destinații de călătorii în 2016 recomandate de CNN

Jurnalista și fotografa Anisha Shah a realizat pentru renumitul post de televiziune CNN un top al unor destinații de vacanțe și călătorii pentru anul viitor. Alături de locuri exotice, se află și România.

Cluj-Napoca și Transilvania, în top 16 destinații de călătorii în 2016 recomandate de CNN Cluj-Napoca și Transilvania, în top 16 destinații de călătorii în 2016 recomandate de CNN

Printre cele 16 destinații de călătorie pentru anul 2016 se află și România. Jurnalista Anisha Shah recomandă Delta Dunării, Transilvania și Cluj-Napoca, despre care spune că este un viitor punct fierbinte al artei. Bineînțeles că este menționat și Dracula, personajul care ne-a făcut cunoscuți în întreaga lume.

În câteva paragrafe, autoarea materialului descrie convingător România. „Partea centrală a României este situată în arcul munților Carpați și este plină de păduri verzi, trasee de ski și cărări pentru drumeții, dar și trasee pentru aventurieri. Ceea ce nu se știe foarte bine este faptul că România are Delta Dunării, în partea de sud a țării, unde terenurile mlăștinoase sunt foarte fertile. Mergeți aici pentru plimbări, pentru a observa păsări și pentru pescuit.  Sau mergeți la galeriile de artă din Cluj-Napoca, un viitor punct fierbinte al artei. Dar, bineînțeles că România este cel mai bine cunoscută datorită mitului vampirului Dracula, vârcolacilor și fantomelor. Ținuturile întinse și variate din Transilvania, pline de castele și biserici nu vă vor dezamăgi. Cel mai cunoscut castel, castelul Bran, este legat de contele fictiv al lui Bram Stoker”, scrie Anisha Shah.


Perioada recomandată de vizitare a României este aprilie-mai, august-octombrie.

Clujul a fost inclus şi într-un top realizat de o revistă americană online. Astfel, Cluj-Napoca se află printre primele cinci destinaţii de vacanţă din Europa, pentru anul 2016, recomandate de publicaţia respectivă. Centrul vechi cu Bastionul Croitorilor, biserica Sf. Mihail, Teatrul Naţional şi Piaţa Unirii sunt principalele atracţii recomandate de americani. Clujul a ajuns cunoscut în SUA după ce a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului.  


În topul celor 16 destinații se află și zona arctică cu cele trei destinații: Islanda, Groenlanda și Norvegia,Mongolia, Papua Noua Guinee, Madagascar, Iran, Taiwan, parcurile naţionale din India, Uganda, Georgia, SUA cu North Cascade National Park, Patagonia, Palau, insula South Georgia, Honduras şi Gabon.

Cluj-Napoca este deja renumit peste hotare graţie Festivalului Internaţional de Film Transilvania – TIFF. Anul acesta, municipiul a fost Capitala Europeană a Tineretului şi tot anul acesta a ajuns pe lista scurtă a oraşelor care aspiră la titul de Capitală Culturală Europeană 2021.


De asemenea, tot în 2015, Clujul s-a plasat pe harta mondială a oraşelor cu festivaluri muzicale importante ca urmare a organizării UNTOLD Festival, eveniment care a adunat peste 240.000 de spectatori în patru zile de concerte. Succesul din acest an al festivalului a dus la organizarea ediţiei a doua care va avea loc anul viitor în august.

Un alt festival de muzică electronic important este Electric Castle, care adună în fiecare an, tineri din toate colţurile Europei, iubitori ai acestui gen muzical.

Ultimele Stiri
abonare newsletter