monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Percheziții în Cluj și alte 21 de județe. O firmă din Timișoara a vândut în toată țara articole pirotehnice periculoase

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase efectuează miercuri dimineață 50 de percheziții domiciliare în București și în 22 de județe din țară.

Percheziții în Cluj și alte 21 de județe. O firmă din Timișoara a vândut în toată țara articole pirotehnice periculoase

Perchezițiile sunt realizate într-un dosar penal de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a unor astfel de articole.

Potrivit reprezentanților IGPR, polițiștii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează perchezițiile.


Perchezițiile domiciliare se efectuează în București și județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș.


Începând cu luna iunie, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate și destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni. Articolele ar fi fost comandate și primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităților.