Actualitate

PS Florentin Crihălmeanu: "Creștinul să reînoiască în sufletul său acea bucurie netrecătoare"

Biserica Greco-Catolică celebrează, în perioada decembrie 2015 - noiembrie 2016, Anul Milostivirii, eveniment anunțat de Papa Francisc .

PS Florentin Crihalmeanu PS Florentin Crihalmeanu

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu a transmis, vineri, tradiţionalul mesaj de Crăciun. În contextul sărbătoririi Anului Milostivirii, episcopul a îndemnat credicioșii la iubire și milă față unii de alții. „Mărita sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Isus Hristos ne umple din nou sufletele  de bucurie și ne învață s-o trăim în familiilee și comunitățile noastre, primind și oferind semne ale iubirii. Pentru câteva zile, uităm dificultățile și problemele vieții și trăim, împreună cu cei dragi, mulțumirea și încântarea sărbătorii. Toate acestea, însă sunt satisfacții trecătoare. Creștinul să reînoiască în sufletul său acea bucurie netrecătoare, acel cadou primit de la Dumnezeu Tatăl milostiv pe care îl poartă deja în sufletul său. Sărbătoarea Crăciunului ne invită, așadar să descoperim în suflete bucuria de a fi iubiți, ocrotiți și mântuiți de Tatăl Milostiv. Această iubire a dorit să îmbrace chipul uman în Fiul Său, născut la Betleem, din sânul Mariei", a spus PS Florentin Crihălmeanu.  

Anul Milostivirii a fost convocat de Papa Francisc. "În acest an, celebrăm marea sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Isus Hristos în contextul Anului Sfânt al Milostivirii, convocat de către Sfântul Părinte Papa Francisc. Pontiful Roman a dorit să ne propună o perioadă de timp în care să trăim zilnic harul milostivirii Tatălui, să-l vestim și să-i conducem pe ceilalți spre marele mister al milostivirii lui Dumnezeu, contemplând chipul lui Hristos. Acest An Jubilar a început cu sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri în care celebrăm revărsarea harului milostivirii Divine asupra Fecioarei Maria și răspunsul ei de iubire prin care milostivirea Domnului va continua să se reverse din neam în neam asuprea celor care se tem de El. Anul Sfânt se va încheia cu sărbătoarea Hristos Rege, care celebrează momentul în care toți oamenii, asemenea Mariei,vor răspunde iubirii divine recunoscându-L pe Hristos ca Rege și Stăpânitor al întregului Univers”, a adăugat episcopul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter