monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pasionaţii de liniuţe, din nou în vizorul poliţiştilor

Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru depistarea tinerilor care organizează întreceri neautorizate pe drumurile publice.

“În noaptea de 10 spre 11 decembrie, între orele 23:00-02:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier și Secția 2 Poliție au acţionat pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu precădere în zona străzilor Dorobanţilor și 21 Decembrie 1989, pentru impunerea legislaţiei rutiere şi depistarea şoferilor care ar participa la întreceri neautorizate”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


Potrivit sursei citate, au fost verificate 57 de autovehicule, impunându-se aplicarea unui număr de 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute un permis de conducere pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului şi două certificate de înmatriculare pentru folii neomologate.

De asemenea, a fost constată infracțiunea de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

“Poliţiştii atrag atenţia conducătorilor auto că este interzisă desfăşurarea de concursuri, antrenamente ori întreceri pe drumurile publice, cu excepţia celor autorizate de administratorul drumului şi avizate de poliţia rutieră”, au mai precizat aceştia.