Actualitate

Clujul a devenit raiul spărgătorilor de locuințe

În ultimele săptămâni, în Cluj-Napoca și în Florești s-au înregistrat zeci de spargeri din locuințe. Oamenii sunt disperați de ineficiența legii și a polițiștilor și încearcă să găsească soluții pe Facebook.

Pe pagina de Facebook ”trăiesc în Florești”, un locuitor a scris, disperat, că în ultimele zile a auzit de comiterea a ”10-15 spargeri de apartamente”. ”Cât de eficientă credeți că ar fi montarea unei alarme în apartament? Mă refer la un model care are atât sirenă, senzori magnetici la ușă, cât și de mișcare, cât și abilitatea de a suna imediat la diverse numere de telefon programate”, scrie un bărbat care locuiește în Florești.

Locuitorii se plâng de faptul că le este frică să plece de acasă pentru că au toate șansele ca atunci când se întorc de la serviciu să își găsească locuințele sparte de hoți. ”Sper să îi prindă în curând, pentru că în stilul ăsta îți e frică să pleci de acasă de sărbători”, scrie o altă femeie.


Un at bărbat propune ca locuitorii blocurilor din comună să pună mână de la mână și să adune bani pentru a monta camere video de supraveghere. ”Dacă Poliția nu face prea multe, și având în vedere ca hoții nu sunt nici măcar jenați de polițiști, cred că fiecare ar putea să investească singur în siguranța lui”, spune respectivul.

Primarul din Florești, Horia Șulea a declarat că vor fi montate camere de luat vederi, în locurile publice. ”Vom monta 20 de camere de luat vederi în locuri publice. Vom continua să montăm în fiecare an tot mai multe camere de luat vederi. Poliția lucrează ca să îi prindă pe hoți”, a spus primarul Șulea.


Fenomenul de spergeri din locuințe este fără precedent, spun surse polițienești, potrivit evz.ro. Același fenomen se regăsește și în cartierul clujean Mănăștur. În urmă cu câteva săptămâni, într-o singură noapte s-au înregistrat 21 de spargeri de locuințe, cabinete medicale și magazine alimentare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter