Actualitate

Anul 2016 ne aduce pe scena Teatrului Național din Cluj piese pline de bucurie și dragoste

Mihai Mănuțiu, managerul teatrului clujean și-a propus să facă spectacole puternice, care să bucure foarte mulți spectatori.

Sala Mare al Teatrului Național din Cluj Sala Mare al Teatrului Național din Cluj

”Cred că trecem printr-o perioadă dificilă în Europa, în lume și cred că începe să lipsească în mod grav bucuria din ceea ce facem. De aceea orientarea repertoriului, chiar dacă nu exclusiv înspre ast,a aș putea să o numesc orientare spre vitalitate și bucurie” a declarat Mihai Mănuțiu.

Astfel, repertoriul pe anul viitor se bazează pe comedii.


Alexandru Dabija, un maestru al comediei, ne propune piesa Linoleum al Fraților Presniakov și fiindcă este nevoie și de dragoste, se va face o punere în scenă a operei Romeo și Julieta. Regizorul va fi Tudor Lucanu, tânără speranță a teatrului românesc.

Ca să o ținem pe o notă romantică, ”tot despre dragoste, dar altfel, va fi comedia Don Juan de Molière în regia lui Roberto Bacci, un foarte cunoscut regizor internațional, italian care a mai realizat la  noi Hamlet și Livada de Vișini” a adăugat directorul instituției.


Cunoscuta operă al lui George Orwell, Ferma animalelor va fi pusă în scenă de către Răzvan Mureșan, o comedie care conturează atât defectele, cât și consecințele totalitarismului. Fiindcă din păcate încă sunt prezente.

Sălile mici de spectacole, Euphorion și ArtClub nu vor fi trecute cu vederea, deoarece și aici ne putem aștepta la spectacole incitante. După succesul pe care l-a avut cu  Agamemnon, Andrei Măjeri se întoarce cu o altă piesă scrisă de Rodrigo Garcia.


De asemenea, și regizoarea Leta Popescu se va întoarce în Cluj cu un spectacol interactiv despre receptarea artei contemporane care este negată de foarte mulți. O altă comedie, ”Spuneți-i artă” va fi jucată în una dintrele cele două săli.

”Direcția pe care ne-o propunem, zic eu, este foarte importantă. Direcția este una orientată spre bucurie și spre texte de foarte mare valoare” a concluzionat Mihai Mănuțiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter