Actualitate

Transilvania Jazz Festival. Un festival fără formații clujene

Organizatorii Transilvania Jazz Festival, festival ajuns la cea de-a noua ediţie, au explicat, joi, de ce nicio formaţie de jazz din Cluj nu a fost invitată să cânte în cadrul evenimentului.

În ciuda faptului că în cadrul festivalului participă formații foarte bune de jazz atât din țară cât și din străinătate, nicio formație clujeană nu a fost inclusă în program. Scuza organizatorilor a fost ”simpla lipsă de comunicare”.

Directorul Casei de Cultură a Studenților (CCS), unde are loc evenimentul, Flavius Milășan susţine că este singura instituție de acest fel din țară în care funcționează un club de jazz.


”Felicitări pentru acest festival, însă îmi pare foarte rău că la un festival din Transilvania nu participă nicio formație din Cluj. Eu cred că toate formațiile clujene sunt atât de dăruite, de pasionate încât ar fi participat și fără un onorariu” a spus Ștefan Vannai, organizatorul clubului de jazz din cadrul CCS.

Simona Hodoș, directorul Transilvania Jazz Festival, a promis un program cu formații clujene pentru ediția următoare.


”Am avut câteva formații clujene de-a lungul timpului, iar acum a fost o simplă problemă de comunicare. Într-adevăr este important să ținem mai aproape, de-acum, declar în mod public și îl rog pe domnul Vannai și pe domnul director Flavius Milășan să propună un program coerent cu formații din Cluj. Îi asigur de toată încrederea și fiindcă anul viitor va fi a zecea ediție, cu siguranță vom avea acest spațiu în cadrul festivalului” a explicat directorul festivalului.

Organizatorii au spus că speră ca publicul să fie unul mare, deși festivalul se află deja la cea de-a doua zi. Criticul de jazz Virgil Mihaiu a găsit răspunsul pentru o eventuală lipsă a spectatorilor.


”Publicul clujean nu face față multitudinii de oportunități culturale ce îi sunt oferite. Știu sigur că doar azi sunt trei concerte” a explicat Virgil Mihaiu.

Ajuns la cea de-a noua ediție,Transilvania Jazz Festival reuneşte la Cluj, între 2 și 4 decembrie, importanţi muzicieni de jazz ai momentului, din ţară şi străinătate.


În cele trei seri de festival, publicul clujean se va putea bucura de evenimente muzicale de excepție, asigurate de artiști români și internaționali precum Sebastian Spanache Trio, Marcian Petrescu Duo, Bodurov Trio și Paolo Profeti European Collective.

Ultimele Stiri
abonare newsletter