Actualitate

S-a deschis Târgul de Crăciun şi s-au aprins luminile de Sărbători. Cum arată Clujul - GALERIE FOTO

La fel ca şi în anii trecuţi, primarul Emil Boc a aprins, marţi seară, luminile de sărbători în Cluj-Napoca, împreună cu zeci de copii care au urcat pe scena amplasată în Piaţa Unirii să apese pe buton împreună cu edilul.

Primarul Clujului, Emil Boc, a chemat pe scenă mai mulţi copii , care au apăsat împreună cu el butonul de aprindere a iluminatului festiv, ornamentele de sărbători incluzând în acest an ghirlande de leduri, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, dar şi ornamente luminoase amplasate pe stâlpi, culorile predominante fiind alb cald şi albastru.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă, care este bazat în totalitate pe leduri, a fpst pornit în seara de 1 Decembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Piaţa Unirii din municipiu.


"În acest sezon, culorile predominante stabilite sunt alb cald şi albastru. Sunt instalate ghirlande, ornamente luminoase pe stâlpi, figurine, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, toate echipamentele şi ornamentele utilizate pentru pieţele din centrul oraşului fiind noi. Preţul total estimat al lucrărilor pentru iluminatul festiv este de peste 1,8 milioane de lei", au spus sursele citate.

De asemenea, în 1 Decembrie s-a deschis şi Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii, unde au fost amplasate 40 de căsuţe din lemn. Aici se vor vinde decoraţiuni, produse alimentare tradiţionale, dulciuri şi vin fiert. Tot în Piaţa Unirii a fost instalată şi o scenă unde vor avea loc concerte de colinde şi alte spectacole, în fiecare seară, până în 26 decembrie, piaţa urmând să fie acoperită de o cortină luminoasă, la fel ca anul trecut.


În Piaţa Unirii a fost amplasat şi un brad înalt de 10 metri, donat de un clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter