Actualitate

Ce se va întâmpla de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

Iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă va fi pornit, la Cluj-Napoca, de 1 Decembrie. De asemenea, pe scena amplasată în Piaţa Unirii vor urca două trupe consacrate.

Ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Naţionale a României va începe marţi cu un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă, care va începe la ora 12,00, va fi urmată de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu, aflată în faţa Catedralei Mitropolitane, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie Gemina.

Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie Gemina, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României.


La Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat, începând cu ora 14.00 , spectacolul “Copiii sărbătoresc Marea Unire”, susţinut de elevii Colegiului de Muzică Sigismund Toduţă, Ansamblul folcloric Doina din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric Măgura Călăţele şi Ansamblul folcloric Mugurelul din Câmpia-Turzii. Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 350 de elevi din mediul rural, care provin din 22 de localităţi clujene.

Primăria îi aşteaptă pe clujeni marţi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, în Piaţa Unirii, unde va începe de la ora 16.00 un spectacol folcloric, susţinut de artiştii: Amalia Chiper şi Florin Rupa, Marius Ciprian Pop, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Ana Ilca Mureşan, Ansamblul folcloric „Mugurelul”, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş. Acompaniamentul artiştilor va fi asigurat de orchestra Regal Transilvan.


De la ora 19.00 se va da startul iluminatului de sărbători, după care, pe scenă vor urca două trupe consacrate – Zdob şi Zdub şi Cargo, aceasta din urmă susţinând concertul aniversar de 30 de ani.

Patinoarul din Piața Unirii va fi deschis astăzi, 1 decembrie 2015, începând cu ora 18.00. Intrarea va fi gratuită.


“Ca formă de respect şi de exprimare a compasiunii faţă de victimele tragediei de la Colectiv, focurile de artificii şi retragerea cu torţe, tradiţionale Zilei Naţionale a României, au fost anulate”, transmit reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă va include ghirlande de leduri, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, dar şi ornamente luminoase amplasate pe stâlpi, culorile predominante fiind alb cald şi albastru.


"În acest sezon, culorile predominante stabilite sunt alb cald şi albastru. Sunt instalate ghirlande, ornamente luminoase pe stâlpi, figurine, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, toate echipamentele şi ornamentele utilizate pentru pieţele din centrul oraşului fiind noi. Preţul total estimat al lucrărilor pentru iluminatul festiv este de peste 1,8 milioane de lei", au spus sursele citate.

În Piaţa Unirii va fi amplasat şi un brad înalt de 10 metri, donat de un clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter