Actualitate

Mesajul Ministrului de interne: ce a reuşit România în 97 de ani de la Marea Unire

Ministrul de Interne Petre Tobă arată, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, că, dacă la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca naţiune română, timp de aproape un veac, prin seriozitate şi consecvenţă, ne-am construit o identitate europeană.

sursa foto ziuaveche.ro sursa foto ziuaveche.ro

"Ziua Naţională a României este o sărbătoare de suflet a românilor, dar şi un simbol al hotărârii noastre de a ne decide singuri destinul ca stat unitar şi indivizibil. Libertatea, independenţa, integritatea teritorială sunt valori pe care românii le-au preţuit şi le-au apărat indiferent de contextul istoric, social sau politic. Dacă la momentul 1 Decembrie 1918 ne afirmam identitatea ca naţiune română, timp de aproape un veac, prin seriozitate şi consecvenţă, ne-am construit o identitate europeană. În cei 97 de ani de la Marea Unire, România a parcurs etape definitorii ale evoluţiei statului român, întărind instituţiile sale fundamentale", spune Petre Tobă în mesajul de 1 Decembrie.

El le mulţumeşte totodată "tuturor poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor, personalului civil sau militar al Ministerului Afacerilor Interne pentru ceea ce fac zilnic pentru liniştea şi siguranţa românilor".


"Colegilor noştri care, în numele României, se află în misiuni în afara graniţelor ţării, alături de partenerii internaţionali, le doresc să se întoarcă sănătoşi acasă! Le urez tuturor românilor «La mulţi ani» de Ziua Naţională, le mulţumesc, în numele tuturor colegilor mei, pentru încrederea pe care ne-o acordă şi îi asigur că pentru liniştea lor veghează cei aproape 150.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne", mai spune ministrul Petre Tobă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter