Actualitate

Arestări în dosarul ANRP 4: Complicii lui Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu ajung după gratii

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sâmbătă ca cei cinci complici ai deputatului Ioan Oltean să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, informează B1 TV.

 Crinița Dumitrean  Sursa radioiasi.ro Crinița Dumitrean Sursa radioiasi.ro

Este vorba despre Mihai Rotaru,  Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Negurici, care au fost reţinuţi joi de procurorii anticorupţie. Aceeași măsură va fi luată și în cazul fostei șefe a ANRP, Crinuța Dumitrean.

Însărcinată în opt luni, Dumitrean se află în prezent în maternitate, urmând a se stabili dacă aceasta va fi transferată în arest sau va rămâne, sub pază, în spital.

Decizia Curții Supreme nu este definitivă.

Arestările sunt făcute în dosarul în care deputatul Ioan Oltean este acuzat de trafic de influenţă. Acesta ar fi primit 600.000 de euro într-o biserică, pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor comisiei ANRP, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru restituirea unui teren.

De altfel, procuroii DNA au cerut vineri Parlamentului încuviințarea arestării deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, în acest dosar. Deocamdată, şi-au trimis doar avocaţii.

Decizia cu privire la arestarea acestora va fi luată de deputați după mini-vacanţa de 1 decembrie.

Etichete: DNA ioan oltean
Ultimele Stiri
abonare newsletter