Actualitate

Paradă militară la Cluj, de Ziua Națională a României

Clujenii vor putea asista, marți, cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, la o paradă militară care se va desfășura în Piața Avram Iancu

Un detaşament constituit din 550 de militari, cu 50 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Administraţiei şi Internelor vor participa marți, 1 decembrie, începând cu ora 12.30, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, la parada organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României.

Din partea Ministerului Apărării Naționale, vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, astfel: Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca” și Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” (250 de militari). Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca (200 de militari). De asemenea, la sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca vor participa reprezentanții Poliției Locale Cluj-Napoca și un detașament de voluntari ai organizației Crucea Roșie (100 de persoane).


Antrenamentul pentru parada militară dedicată Zilei Naționale a României se va desfășura duminică, 29 noiembrie, în intervalul orar 11.00-14.00, în Piața Avram Iancu (detașamente și tehnică).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter