Actualitate

Unirea Bucovinei cu România, sărbătorită la Cluj

Unirea Bucovinei cu România va fi sărbătorită şi la Cluj prin intermediul Festivalului „Bucovina”.

FOTO: ARHIVA FOTO: ARHIVA

Proiectul îşi propune să menţină spiritul de continuitate a sărbătorii în rândul elevilor şi studenţilor clujeni, indiferent de etnie, pentru a celebra ziua Uniri Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918).

Festivalul va avea loc vineri, 28 noiembrie, la Iulius Mall Cluj, de la ora 11:00. De la ora 12:00 va fi prezentată conferinţa cu tema „Bucovina – viziuni, atitudini şi decizii”. Începând cu ora 14:00 va avea loc o expoziţie care va cuprinde informaţii despre portul tradiţional, poze pitoreşti, un atelier, caricaturi, instrumente muzicale, proiecţii de filmuleţe şi degustare de vinuri.


Proiectul se adresează tinerilor din Cluj, tinerilor basarabeni din alte centre universitare aflaţi la studii în România, intelectualităţii, oamenilor de cultură, personlităţilor din mediul universitar, ONG-urilor sau asociaţiilor studenţeşti.

Elevii şi studenţii din Cluj vor să promoveze în acest fel valorile şi tradiţiile bucovinene, să contribuie la multiculturalismul şi îmbogăţirea valorilor culturale şi sociale şi să participe la numeroase activităţi intelectuale cu specific bucovinean.


Festivalul Bucovina face parte din proiectul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015, titlu câstigat într-o competiție deschisă pentru 49 de țări din spațiul european.


Programul este implementat de Federația SHARE Cluj-Napoca care este constituită cu scopul de a investi în tineret pentru o dezvoltare urbană sustenabilă și responsabilă și susținerea comunităților de tineri din Cluj-Napoca.

abonare newsletter