monitorulcj.ro Menu
Actualitate

ARHIVA SECRETĂ a francmasoneriei britanice: Cum a fost MUŞAMALIZATĂ ancheta scufundării Titanicului

Potrivit unei arhive secrete care urmează să fie făcută publică, ancheta privind scufundarea Titanicului, în 1912, a fost viciată prin exercitarea influenţei de către elita Francmasoneriei mondiale, astfel încât persoane protejate de acestă grupare să fie declarate nevinovate, informează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, oamenii din vârful piramidei francmasonice ar fi ascuns de-a lungul timpului dovezi legate de scufundarea celebrului vas Titanic.

Ancheta din 1912, care trebuia să găsească adevăraţii vinovaţi pentru tragedia care a costat 1.500 de vieţi, a exonerat majoritatea persoanelor importante care au fost implicate, inclusiv proprietarii navei de lux, precum şi căpitanul. 


Publicarea unei arhive secrete a francmasonilor - ce conţine două milioane de nume de membri din 1733 până în 1923 - relevă amploarea implicării masonice în societatea britanică. Arhiva conţine nume de mari autori, conducători de stat,  judecători, personalităţi militare şi episcopi. Experţii cred că această arhivă ar putea conduce la o re-examinare a ultimilor 200 de ani din istoria britanică, dezvăluind scara de influenţă masonică din toate nivelurile societăţii britanice.

Legăturile strânse ale francmasonilor au făcut ca o sesizare a senatul SUA din acea vreme, care a vizat Consiliul Britanic de Comerţ, spunând că numărul mic de bărci de salvare de pe navă a fost stabilit greşit, să fie trecută cu vederea.


Potrivit sursei citate, ancheta care s-a desfăşurat în Marea Britanie, supravegheată de Lord Mersey, a exonerat Consiliul de Comerţ de orice vină.

Lordul Mersey însuşi a fost un francmason de top, o arată înregistrările arhivei recent publicate. El a fost iniţiat în 1881, la Northern Bar Lodge in Londra.


Un alt aspect important în derularea anchetei îl constituie prezenţa numelor a cel puţin doi dintre cei cinci evaluatori experţi în cadrul investigaţiei - John Harvard Biles, un specialist în arhitectură navală, şi Edward Chaston, evaluatorul inginer - aceştia fiind, deasemenea, găsiţi în arhiva masonică. Chiar si  Edward Smith, căpitanul navei Titanic a fost mason. 

Etichete: ancheta titanic