Actualitate

Clujul aprinde luminiţele pentru sărbătorile de iarnă pe 1 decembrie

Iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă va fi pornit, la Cluj-Napoca, de 1 Decembrie, iar acesta va include ghirlande de leduri, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, dar şi ornamente luminoase amplasate pe stâlpi, culorile predominante fiind alb cald şi albastru.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, luni, că iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă, care este bazat în totalitate pe leduri, va fi pornit în seara de 1 Decembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Piaţa Unirii din municipiu.

"În acest sezon, culorile predominante stabilite sunt alb cald şi albastru. Sunt instalate ghirlande, ornamente luminoase pe stâlpi, figurine, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, toate echipamentele şi ornamentele utilizate pentru pieţele din centrul oraşului fiind noi. Preţul total estimat al lucrărilor pentru iluminatul festiv este de peste 1,8 milioane de lei", au spus sursele citate.


Furnizarea şi montarea produselor de iluminat festiv în municipiul Cluj-Napoca au fost făcute de asocierea SC Elba Com SA Timişoara - SC Neon Lighting SRL Cluj-Napoca, în baza acordului-cadru încheiat în 2013.

Conform acestui acord, în fiecare an 30 la sută dintre echipamentele furnizate sunt noi şi sunt utilizate pentru pieţele din zona centrală.


De asemenea, în 1 Decembrie se va deschide şi Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii, unde vor fi amplasate 40 de căsuţe din lemn. Aici se vor vinde decoraţiuni, produse alimentare tradiţionale, dulciuri şi vin fiert. Tot în Piaţa Unirii va fi instalată şi o scenă unde vor avea loc concerte de colinde şi alte spectacole, în fiecare seară, până în 26 decembrie, piaţa urmând să fie acoperită de o cortină luminoasă, la fel ca anul trecut.

În Piaţa Unirii va fi amplasat şi un brad înalt de 10 metri, donat de un clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter