monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vine iarna: COD PORTOCALIU în Cluj de ploi și vijelii. La munte va ninge

Administrația națională de Meteorologie a emis COD PORTOCALIU și COD GALBEN de ploi, vijelii și ninsori, valabile pentru vestul, nord-vestul şi nordul ţării pentru intervalul 21 noiembrie - 22 noiembrie.

COD GALBEN

În intervalul menţionat, va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.


Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55...60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU


Pe parcursul zilei de sâmbătă (21 noiembrie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie) în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.