monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un floreştean a dat o ţeapă de 100.000 de euro. Cum au căzut în plasă păgubiţii

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor fapte de înşelăciune. Acesta ar fi creat un prejudiciu de circa 100.000 de euro, în dauna unor persoane din mai multe judeţe.

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore după ce ar fi înşelat mai multe persoane din Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş Severin.

În sarcina acestuia au fost reţinute 8 infracţiuni de înşelăciune, fapte comise în perioada martie 2014 - octombrie 2015.


Acesta ar fi indus în eroare părţile vătămate prin încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare şi nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale. Astfel, ar fi achiziţionat peste 900 de oi, capre şi vaci şi ar fi achitat avansuri de circa 20% din preţul prevăzut în contracte, fără a mai remite şi restul sumelor de bani, înstrăinând ulterior animalele.

Prin faptele sale, bărbatul ar fi creat un prejudiciu de circa 100.000 de euro.


„Pentru documentarea activităţii acestuia, poliţiştii clujeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cel reţinut urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea prejudiciilor create”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

Bărbatul reţinut pentru înşelăciune are 28 de ani şi este din Floreşti.


Articol scris de Adina Pentiuc, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II