Actualitate

Turnul Pompierilor, readus în atenția clujenilor- FOTO

Unul dintre simbolurile din perioada medievală a oraşului Cluj-Napoca a fost redeschis publicului pentru o zi.

Turnul pompierilor, readus în atenția clujenilor Turnul pompierilor, readus în atenția clujenilor

Echipa Day 15 a organizat duminică evenimentul ,,Turnul Pompierilor într-o altă lumină”, readucând în atenția clujenilor unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din oraș.  La fiecare etaj din cele opt ale turnului au fost prezentate proiecţii de lumini în diverse forme şi culori, specifice unor anumite perioade istorice. La penultimul nivel a avut loc expoziţia unor proiecte înscrise în competiţia Lights On, dedicată amenajării Pieţei Mihai Viteazu în perioada Crăciunului. Ultimul nivel oferă o privelişte de 360 de grade asupra oraşului, fiind atracţia principală a Turnului.

Clujenii au fost încântaţi de oportunitatea de a vizita acest simbol al oraşului. ,,Sunt încântată de deschiderea acestui turn având în vedere că de multe ori am trecut pe langă el, dar nu am intrat niciodată. Cu această ocazie l-am adus şi pe fiul meu să vadă cum se monitoriza oraşul în trecut. Sper să se reabiliteze”, a declarat o clujeancă ce a vizitat Turnul..


Turnul Pompierilor se află în acest moment în administrarea municipalității clujene, care a demarat procesul de modernizare pentru repunerea clădirii în circuitul public, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

 


Text și foto scris de Laurențiu Catargiu, student în Anul III la Jurnalism, FSPAC, UBB Cluj

Etichete: turnul pompierilor
Ultimele Stiri
abonare newsletter